Nyårstryffel.
Detta behövs till ca 40-45 stycken:
1 dl grädde
1/4 dl glukos
400 gr 70 % mörk choklad
1/2 dl Frangelico (hasselnötslikör)
kakao
Koka upp grädde och glukos, ta bort grytan från plattan.
Bryt chokladen i bitar och lägg ner i grytan, låt den smälta under omrörning.
Smaksätt med Frangelico, häll i lite i taget och rör om noga.
Ställ grytan kallt att svalna. Rulla sedan till lagom stora kulor, lägg dem på
en tallrik med kakao och rulla tills hela bollen har täckts.
Förvaras svalt i tätslutande burk.
Goda till nästan allt! :-)
Önskar alla mina bloggläsare
ett gott slut
och
ett riktigt Gott Nytt År!!
Tack för din tid!
AlliEls.
♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Det hade varit så kul om du lämnade en kommentar, eller klickade på någon av "gilla"-knapparna, så jag får veta vad du tycker om mina inlägg! :-)