onsdag 4 januari 2012

Knäckebröd från Harabjära.


Detta knäckebrödet är jättegott, väldigt nyttigt och dessutom det mest
"handledsvänliga" jag någonsin har bakat! Smeten blir ganska lös, så
den är väldigt lätt att röra ihop och behöver inte kavlas alls! :-)






Harabjära's knäckebröd.


                                                                      
                                                                  Ingredienser:

                                                                  2 dl sesamfrö
                                                                  2 dl solroskärnor
                                                                  1 dl linfrö
                                                                  0,5 tsk salt
                                                                  2 dl fullkorns dinkelmjöl
                                                                  1 dl grahamsmjöl
                                                                  1 dl vetemjöl
                                                                  4 dl vatten
                                                                  1 dl olivolja
                                                                  flingsalt, vanlig eller smaksatt



Sätt ugnen på 150 grader. Lägg alla ingredienserna i en skål och rör om.





 
Först solroskärnorna, lin- och sesamfröerna....






....sedan salt, olivoljan, de olika mjölsorterna och till sist vattnet.






Häll ut smeten på två bakpappersklädda plåtar....







...och bred ut den tunt. Strö flingsalt över.






Sätt in båda plåtarna i mitten av ugnen, grädda i 50 - 60 min, skifta
plåtarna i halvtid. Låt svalna på galler och bryt det i lagom stora bitar.



Smaklig spis!

 



Så här fin och festlig såg min julklapp från brorsan ut! :-)
....så då var jag ju snabb att lura av honom receptet med en gång!


 
 
Det var en väldigt fantasifull gran .....
 
 
 
 
...de hade på Harabjära! :-)
 



 
Tack för din tid!
AlliEls.


11 kommentarer:

  1. Smarrigt recept på knäckebröd!
    Och tack för tipset om "fårullsgarn" på Hemtex! Ska kolla upp det, visste inte att Hemtex hade garn!

    SvaraRadera
  2. Ja, provbaka gärna brorsans knäckebröd, det är supergott!
    Nej, det visste inte jag heller tills alldeles nyligen, men jag har inte teststickat det ännu....det finns på min lååånga att-göra-lista! :-)

    SvaraRadera
  3. Har ett liknande recept fast med maizenamjöl i stället för graham. Blir lite fastare deg och man blir tvungen att kavla. Detta verkar ju smidigt värre ;)
    Ska testas i helgen.... Återkommer med resultat

    SvaraRadera
  4. Ja,gör det Lollo! Berätta gärna vad du tyckte sen! Vill man ha ännu mera smak kan man byta ut en del av oljan mot kryddad sådan,t.ex. med timjan. Ska bli spännande att höra om du gillade det! :-)

    SvaraRadera
  5. ser gott ut :) äter du musli ? i så fall kan du få mitt recept jag har :d det är supergott :D

    SvaraRadera
  6. Jag är nog tyvärr en av dem, som aldrig lärt sej att tycka om filmjölk med müsli....men tack ändå för omtanken, Erica! :-)

    SvaraRadera
  7. Ser smaskigt ut detta måste jag prova :) du har något att hämta hos mig :)
    Ha det bra...

    SvaraRadera
  8. Ser supergott ut :-) Hittade din blogg på Stickcafets lista :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ÄR supergott...och hur nyttigt som helst!!
      Välkommen, kul att du hittade hit! :-)

      Radera
  9. Hejsan BrittMari!
    Ja,gör det! Både gott och nyttigt! :-)
    Något att hämta,vad kan det vara....?
    Kilar över till dej direkt och kollar,
    Spännande!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. WOW,en bloggaward!! =) Har aldrig fått något sådant förut, så jag vet inte riktigt hur man
      gör, men det får jag fundera ut....
      Tusen tack för den fina utmärkelsen, blev både tacksam och stolt!! ... och jätteglad, förstås!!
      Kram!

      Radera

Det hade varit så kul om du lämnade en kommentar, eller klickade på någon av "gilla"-knapparna, så jag får veta vad du tycker om mina inlägg! :-)