Recept:
Det blir ca 40 - 50 flarn av denna smeten.
Ingredienser:
3 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl hackade jordnötter
100 gr hackad mörk choklad
175 gr smör
1 nypa salt
2 dl råsocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
Det blir ca 40 - 50 flarn av denna smeten.
Ingredienser:
3 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl hackade jordnötter
100 gr hackad mörk choklad
175 gr smör
1 nypa salt
2 dl råsocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
Rör ihop smör, salt, råsocker, vaniljsocker och ta i ägget till sist.
Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver, jordnötter och choklad,
och rör ner i smörsmeten.
Rulla smeten till små bollar och lägg på bakpappersklädd plåt.
Grädda flarnen i 175 grader i ca 10 minuter.
Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver, jordnötter och choklad,
och rör ner i smörsmeten.
Rulla smeten till små bollar och lägg på bakpappersklädd plåt.
Grädda flarnen i 175 grader i ca 10 minuter.
♥
Gluten- och laktosfria alternativ:
Glutenfria havregryn
1 msk glutenfri fiberhusk
Laktosfritt smör
Laktosfri choklad
♥
Som synes på bilden nedan, så blir det mer kakor än
flarn, om man tillsätter 1 msk fiberhusk i smeten.
Gluten- och laktosfria alternativ:
Glutenfria havregryn
1 msk glutenfri fiberhusk
Laktosfritt smör
Laktosfri choklad
♥
Som synes på bilden nedan, så blir det mer kakor än
flarn, om man tillsätter 1 msk fiberhusk i smeten.
♥
Låt dej väl smaka! :-)
Tack för din tid!
AlliEls.
♥
Tack för receptet. Jag håller på att lära mig baka lite nya sorter på sista tiden och denna kakan skall jag baka, gillar den mörka chokladen och jordnötter.
SvaraRaderaHa en fin helg
Mvh
Malin
Ja, vad kul att du vill prova det! :-) Efter första kakan slinker det lätt ner några till, de är supergoda! :-)
SvaraRaderaLycka till med baket och ha en fortsatt skön helg!