De här mumsiga bullarna bakades för första gången idag, en fredag, därav namnet!
Recept:
Ca 25 stycken.
Ingredienser:
Ca 8 dl vetemjöl special + ev lite till utbakning
0,5 tsk salt
2,5 dl vatten
0,5 pkt jäst (den blå)
0,5 dl solrosolja
1 ägg
2 morötter
2 dl svarta oliver (utan kärnor)
riven västerbottenost
flingsalt
Gör så här:
1. Morötterna finrives, oliverna hackas.
2. Blanda mjöl och salt.
3. Smula ner jästen i en bunke, värm vattnet till 37 grader och häll över jästen, rör om.
4. Rör ner mjölet, lite i taget, tillsätt olja, morötter och oliver.
5. Låt jäsa under bakduk 30 minuter.
6. Ta upp degen och arbeta ev. in mer mjöl.
7. Rulla lagom stora degbollar och lägg på en bakpappersklädd plåt.
8. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.
9. Vispa upp ägget och pensla bullarna. Strö över ost och flingsalt.
10. Grädda i 225 grader i ca 15 minuter.
Ät och njut! :-)
Andra jäsningen.
Färdiga för ugnen.
Nygräddade....doftar ljuvligt! :-)
Dessa serverades till en gräddig broccolisoppa med knaperstekta baconbitar.
Tack för din tid!
AlliEls.
♥
Hej! Så många fina saker du har här! Nu är jag väldigt nyfiken på mjölkkorkarna :-)
SvaraRaderaHejsan! Tack, kul att höra! :-)
RaderaHihi...jodå, högen växer sakta,
så rätt vad det är.... ;-)