Detta behövs till ca 25 st:
8 torkade fikon
200 gram marsipan eller mandelmassa
200 gram mörk choklad 70 %
2 msk Lafraugh
*
Klipp fikonen i små bitar, lägg dem i en burk som har tätslutande lock.
Häll på whiskeyn, sätt på locket och skaka. Låt det dra i ett dygn, skaka
gärna då och då. Kan nämna att jag har provat flera olika whiskeysorter,
men de blir som allra godast med denna, ganska "genomrökta" sorten.
gärna då och då. Kan nämna att jag har provat flera olika whiskeysorter,
men de blir som allra godast med denna, ganska "genomrökta" sorten.
*
Riv marsipanen/mandelmassan och blanda i whiskeyfikonen.
Forma till lagom stora kulor och lägg dem på bakplåtspapper.
Smält chokladen i vattenbad, doppa kulorna (det funkar bra att
hålla dem med hjälp av två tandpetare) och låt dem svalna kallt.
Forma till lagom stora kulor och lägg dem på bakplåtspapper.
Smält chokladen i vattenbad, doppa kulorna (det funkar bra att
hålla dem med hjälp av två tandpetare) och låt dem svalna kallt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Det hade varit så kul om du lämnade en kommentar, eller klickade på någon av "gilla"-knapparna, så jag får veta vad du tycker om mina inlägg! :-)