Recept:
Det blir ca 40 - 50 flarn av denna smeten.
Ingredienser:
3 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl hackade jordnötter
100 gr hackad mörk choklad
175 gr smör
1 nypa salt
2 dl råsocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
Det blir ca 40 - 50 flarn av denna smeten.
Ingredienser:
3 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl hackade jordnötter
100 gr hackad mörk choklad
175 gr smör
1 nypa salt
2 dl råsocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
Rör ihop smör, salt, råsocker, vaniljsocker och ta i ägget till sist.
Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver, jordnötter och choklad,
och rör ner i smörsmeten.
Rulla smeten till små bollar och lägg på bakpappersklädd plåt.
Grädda flarnen i 175 grader i ca 10 minuter.
Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver, jordnötter och choklad,
och rör ner i smörsmeten.
Rulla smeten till små bollar och lägg på bakpappersklädd plåt.
Grädda flarnen i 175 grader i ca 10 minuter.
♥
Gluten- och laktosfria alternativ:
Glutenfria havregryn
1 msk glutenfri fiberhusk
Laktosfritt smör
Laktosfri choklad
♥
Som synes på bilden nedan, så blir det mer kakor än
flarn, om man tillsätter 1 msk fiberhusk i smeten.
Gluten- och laktosfria alternativ:
Glutenfria havregryn
1 msk glutenfri fiberhusk
Laktosfritt smör
Laktosfri choklad
♥
Som synes på bilden nedan, så blir det mer kakor än
flarn, om man tillsätter 1 msk fiberhusk i smeten.
♥
Låt dej väl smaka! :-)
Tack för din tid!
AlliEls.
♥