torsdag 22 december 2016

Hemmagjorda sega remmar.





Nu har jag gjort egna sega remmar, kul att det blev så bra och gott! :-)

Till detta behövs:
6 dl lingonsylt
5 msk flytande honung
strösocker

bakplåtspapper 
sax


Häll lingonsylten och honungen i en gryta,
låt det puttra en stund under omrörning. 

Mixa ihop till en slät smet, och bred ut 
den i ett tunt lager på ett bakplåtspapper.

 

Sätt in plåten mitt i ugnen på 75 grader. 
Det är klart efter 5 timmar och 15 minuter.

 

Låt det svalna något. Häll upp strösocker på ett 
fat. Klipp sen ca 3 cm breda remsor, och dra 
banden genom strösockret, och rulla ihop till 
lagom stora snurror.

 ♥  





 ♥  


Tack för din tid!
AlliEls.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det hade varit så kul om du lämnade en kommentar, eller klickade på någon av "gilla"-knapparna, så jag får veta vad du tycker om mina inlägg! :-)