tisdag 16 oktober 2012

Gluten- och laktosfri äppelkaka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Recept:
 
75 gram Valio smör
Finax glutenfria ströbröd
2,5 dl socker
en nypa salt
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl Valio mjölk
3,5 dl Sempers vita mjölmix
2 tsk bakpulver
 
Garnering:
 
3 äpplen
kanel
pärlsocker
Valios gammeldags vaniljsås.
 
 
 
 
 
 
 
 
Smöra en form med löstagbar kant, häll i ströbrödet.
Blanda smör, socker, salt och vaniljsocker. Tillsätt ägg och mjölk.
Blanda mjöl och bakpulver och rör i.
Skala och skär äpplena i skivor.
Häll smeten i formen och stick ner äppelbitarna.
Pudra med kanel och strö över pärlsockret.
Grädda i 175 grader i ugnens mitt, ca 45-50 minuter.
Känn med sticka, så att den är klar.
Servera med Valios gammeldags vaniljsås.
 
 
 
 
Smaklig spis!
 
 
 
 
Tack för din tid!
AlliEls.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det hade varit så kul om du lämnade en kommentar, eller klickade på någon av "gilla"-knapparna, så jag får veta vad du tycker om mina inlägg! :-)