söndag 11 november 2012

Husets biscotti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Recept:
 
Ca 50 st.
 
100 gr smör
2 dl strösocker
2 ägg + 1 äggvita
4,5 dl vetemjöl special
1 tsk bakpulver
1 dl mandelflarn
1 dl mörka chokladchips
 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Rosta hasselnötsflarnen i ca 5 minuter.
Rör smör och socker, tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ihop mjöl
och bakpulver och rör ned i smeten. Rör i de avsvalnade hassel-
nötsflarnen och chokladchipsen. Forma degen till tre längder på
bakpappersklädd plåt och pensla med uppvispad äggvita. Grädda
i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.







Ta ut plåten, sänk värmen till 100 grader och låt längderna svalna ett tag.









Skär dem sedan på snedden i lagom bitar och lägg dem på sidan,
sätt in plåten i ca 20 minuter, ta ut och vänd skorporna och låt stå
i ytterligare 20 minuter.






  Låt dem kallna helt innan de läggs i en lufttät burk.


♥ ♥ ♥


Provade att byta ut mandelflarnen mot hasselnötter, och
den mörka chokladen mot vit, det blev jättegott det också!


 
 


Låt dej väl smaka!

♥ ♥ ♥

 
Blev du nyfiken på hur man gör korgarna, så hittar du det här.



 
Tack för din tid!
AlliEls.
 
  
  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det hade varit så kul om du lämnade en kommentar, eller klickade på någon av "gilla"-knapparna, så jag får veta vad du tycker om mina inlägg! :-)