onsdag 17 augusti 2011

Väska och halsduk i mormorsrutor.

Föll pladask för den här lilla halsduken, när jag fick syn på den på en bild i en Pandurofolder. Den blev så gullig och var jättekul att göra! Jag använde fyra färger av Marks & Kattens ecobomull, köpte två av varje av de båda färgerna som skulle bli yttersta varvet i varje ruta. Virkade 48 st  mormorsrutor, med 3 varv i varje. Satte sen ihop rutorna med smygmaskor i yttersta maskbågen, och gjorde ett varv fasta maskor runt hela halsduken, även här i bakre maskbågen. Virkade också en liten luftmaskekant (fm, 3 lm, fm) som dekor på varje kortsida. Tofsarna satte jag fast mellan första och andra radens rutor, så att de slutar strax ovanför luftmaskekanten. Den färdiga halsduken mäter 143 x 11 cm.

Det blev ju lite restgarn över, så när jag strax därpå hittade väskhandtag i bambu på Kupan, kom de fram igen. Denna gången skulle varannan ruta sluta med gammelrosa och varannan med brunt, köpte ett gult och ett ljusblått nystan också. Till väskan gick det åt 30 st mormorsrutor med fyra varv i varje. Virkade ihop likadant som i halsduken, men lämnade översta raden öppen. Den bruna enfärgade kanten upp till handtaget virkas så här: V1:1 st i varje m, men spara det sista genomdraget på varannan st och virka ihop med nästa st. V2: 1 st i varje m. V3: samma som varv 1. V4-7: 1 st i varje m.  Har fodrat väskan med ganska kraftigt, brunt bomullstyg och sytt dit en blixtlåsförsedd ficka för sax och måttband m.m. Väskan är precis lagom stor att ha med sej, när man går på pysselträff hos en väninna.                                                           Så här ser väskan ut inuti. Sydde dit fodret för hand vid den virkade kanten och runt handtagen.


....och jodå, visst blev det rester denna gången också! :-) Never ending story.....Tack för din tid!
AlliEls8 kommentarer:

 1. gud vad fina, vill också ha men har en del andra projekt som måste bli färdiga först så de får stå på lite kö. Hittade hit från facebook men det blir nog fler gånger jag tittar in.

  Mvh Ulrika Alfraeus

  SvaraRadera
 2. Verkligen fina båda! Nu blev jag sugen att göra en väska!

  SvaraRadera
 3. Mycket fina arbeten du har gjort och inspererat mej verkligen.

  SvaraRadera
 4. Så jättekul att ni tycker om mina saker o det är så otroligt inspirerande för mej att kunna inspirera andra till eget pyssel!

  SvaraRadera
 5. Du gör så fina saker! Jätteroligt att titta in här hos dig!!! /Jennie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jennie! :-)

   Kul att du tycker om mina saker, du är så välkommen att titta in fler gånger!
   Det är så roligt att kika på din sida också, är där ibland och smyger omkring.... ;-)
   Köpte förresten ett par ex av din bok häromdagen, ska ha den ena till en liten utlottning, när jag har ettårsjubileum
   till sommaren.
   Ha det gott!/ Alli.

   Radera
 6. Så himla fin! Jag blev förresten inspirerad av ditt inlägg om burken du virkat in (för visst var det du?), så senast på loppis hittade jag en passande burk jag ska försöka virka in. Men jag undrar, virkade du liksom runt burken eller virkade du bara runt och jämförde med burken med jämna mellanrum?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack,Suss! :-)
   Ja,jag såg att du hade hittat inlägget, och att du fick svar på din fråga där.
   Det är bara och fråga igen, om du du har fler undringar!

   Radera

Det hade varit så kul om du lämnade en kommentar, eller klickade på någon av "gilla"-knapparna, så jag får veta vad du tycker om mina inlägg! :-)